Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Proiecte

IComplexul de servicii comunitare destinat protecţiei copilului. Valoarea proiectului a fost de 205.299$ – finanţare BIRD. Urmare acestui proiect au fost create următoarele servicii:

  •  Serviciul de pregătire şi sprijinire a reintegrării şi integrării copilului în familie”.
  •  Serviciul de consiliere şi sprijin pentru părinţi”.
  •  Serviciul de prevenire a abandonului copilului în perioada preconceptivă – echipa mobilă”.
  •  Serviciul de îngrijire prenatală şi sprijinire a femeii gravide predispusă la abandonul copilului”.
  •  Serviciul de asistenţă a copilului pentru exercitarea dreptului la exprimarea liberă a opiniei sale”.
=== 
II. Proiecte cu finanţare PHARE
1. Proiectul „Închiderea Centrului de Plasament „Mugurelul” Dorohoi şi crearea unei reţele de îngrijire familială –case / apartamente integrate social”.   Valoarea proiectului  a fost de 320.209 Euro.  Urmare acestui proiect a fost creat Complexul de apartamente „ Casa Mea”
 
=== 
 
2. Proiectul „ Închiderea Centrului de Plasament „Sf. Maria” Dorohoi şi crearea unei reţele de îngrijire familială -case/apartamente integrate social„. Valoarea proiectului  a fost de 317.118 Euro. Urmare acestui proiect a fost creat Complexul de apartamente „ Floare de Colţ” .
 
===
 
3. Proiectul „Închiderea Centrului de Plasament „Luceafărul” Botoşani şi a Centrului de Plasament „Sf. Andrei” Botoşani şi reducerea numărului de copii instituţionalizaţi la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Handicap Botoşani”Valoarea proiectului  a fost de 369.982 Euro.
 
=== 
 
 4. Proiectul „Centru maternal pentru 12 cupluri mamă-copil”. Valoarea proiectului  a fost de 94.496 Euro. Urmare acestui proiect a fost infiintat Centrul maternal „MICUL  PRINŢ” .
=== 
 
  5.Proiectul „Centru de îngrijire şi recuperare de zi pentru 32 copii cu nevoi speciale”. Valoarea proiectului  a fost de 224.638 Euro. Urmare acestui proiect a fost infiintat un centru de îngrijire şi recuperare de zi pentru copiii cu nevoi speciale – Centru de Zi „ŞANSA MEA”
=== 
 
 6. „Închiderea Centrului de Plasament Colibri Botoşani şi dezvoltarea reţelei de asistenţă maternală” . Valoarea proiectului a fost de 192.101,65 EURO.
=== 

 7.  „Închiderea Centrului de Plasament „Sf. Stelian” Botoşani şi crearea unei reţele de case de tip familial”. Valoarea proiectului a fost de 197.597 EURO. Urmare acestui proiect a fost creat Complexul de apartamente „ Cireşarii”.

     Suma totală primita din fonduri PHARE de catre DGASPC Botosani pentru proiecte in domeniul protectiei copilului a fost de 1.603.686,65 Euro.
 
=== 

III. Reamenajarea în Pavilionul IV al fostului Centru de Plasament „Sf. Andrei” Botoşani a „Centrului Ludic pentru copii – Lucie Lecomte”. Acest proiect s-a realizat urmare donatiei doamnei Mariei- Therese – Lucie- Lecomte   din Franţa în valoare de 167.896,81 EURO. Centrul ludic oferă  alternative pentru petrecerea timpului liber copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în plasament/încredinţare la asistenţi maternali profesionişti sau care provin din familii cu un nivel de trai scăzut.

    În acest sens a fost realizat şi proiectul „Crearea şi funcţionarea unei săli de sport şi a unui club de informatică în cadrul Centrului Ludic  pentru copii Botoşani” finanţat de British Government Department for International Development – Local and Regional Partnership Development Programme in Romania în valoare de 594.000.000 lei.

 ===
 
IV. „Reamenajarea şi modernizarea corpului „D” al Centrului de îngrijire şi asistenţă Adăşeni în vederea creşterii calităţii vieţii persoanelor adulte cu handicap instituţionalizate în centru” – proiect realizat cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap în valoare de 165.000 lei.
 
===
 
V„Crearea unui centru de recuperare neuromotor de tip ambulatoriu pentru  persoanele  adulte cu handicap în cadrul Programului de Interes Naţional ANPH-S-2006/PIN 4” –  realizat cu sprijinul  Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap în valoare de 131964,2 lei.
=== 
 VI.  „ Centru de consiliere psiho-socio-juridică pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală” realizat în parteneriat cu Fundaţia „Estuar” şi finanţat de către Ministerul Muncii Solidarităţii Sociale si Familiei în valoare de 55.510.00 EURO.
 
VII. Complexul de servicii destinat copiilor care au savarsit o fapta penala si nu raspund penal, proiect in valoare de 921.318  lei realizat din fonduri proprii si de la bugetul de stat  (fonduri acordate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului)

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/pdgaspcbt/public_html/wp-includes/functions.php on line 4350