PERSOANA DE CONTACT: Marius Pohoata
ADRESA – NR. TELEFON: Botoșani, str. I. Pillat 28 – 0231.516.010
Centrul de recuperare „SERA”
ARTICOLUL 1 Definiţie
(1) Regulamentul de organizare şi funcţionare este un document propriu al serviciului social „Centrul de Recuperare SERA”, în vederea asigurării funcţionării acestuia, cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile şi a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informaţii privind condiţiile de admitere, serviciile oferite etc.
(2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atât pentru persoanele beneficiare, cât şi pentru angajaţii serviciului social şi. după caz. pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentanţii legali/convenţionali. vizitatori.
ARTICOLUL 2 Identificarea serviciului social
Serviciul social „Centrul de Recuperare SERA”, cod serviciu social 8891 CZ-C-1II, este administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, furnizor acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF nr.00048 şi funcţionează în sediul situat în mun. Botoşani, str. Ion Pillat nr.28, parter, jud. Botoşani.
ARTICOLUL 3 Scopul serviciului social
Scopul serviciului social „Centrul de Recuperare SERA” este asigurarea accesului copiilor cu dizabilităţi la educaţie, recuperare şi reabilitare, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de specialitate în scopul dobândirii de deprinderi de viaţă independentă, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, reintegrării familiale şi socio- profesionale, a recuperării complexe. în limitele potenţialului restant al fiecărui copil asistat, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii fiecărui beneficiar.
ARTICOLUL 4
Cadrul legal de înfiinţare, organizare şi funcţionare
(1) Serviciul social „Centrul de Recuperare SERA” funcţionează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale reglementat de Legea nr.292/2011, cu modificările ulterioare. Legea nr.272/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale altor acte normative secundare aplicabile domeniului.
(2) Standard minim dc calitate aplicabil: Ordinul nr.27/2019 privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale organizate ca centre de zi pentru copiii în familie şi/sau copiii separaţi sau în risc de separare de părinţi.
(3) Serviciul social „Centrul de Recuperare SERA” a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Botoşani nr.82/29.07.2013 şi funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială
şi Protecţia Copilului Botoşani, ca structură a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul şi Adultul cu Dizabililăţi „Sfântul Spiridon Botoşani”.
(4) Programul de activitate al serviciul social „Centrul de Recuperare SERA” este 7.00 – 20.00, de luni până vineri. Programul de lucru de 8 ore pe zi pentru salariaţii centrului, desfăşurat pe timp de zi, este repartizat astfel: intervalul 7.00 – 15.00 şi intervalul 12.00 – 20.00, conform planificării întocmite de şeful de centru şi aprobate de conducerea instituţiei. Ambele intervale orare de lucru sunt obligatorii pentru toate funcţiile existente în statul de funcţii al serviciului social „Centrul de Recuperare SERA”.
ROF – Centrul de Recuperare SERA
Centrul de asistenta specializata pentru copilul cu TSA
ARTICOLUL 1 Definiţie
(1) Regulamentul de organizare şi funcţionare este un document propriu al serviciului social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA”, în vederea asigurării funcţionării acestuia, cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile şi a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informaţii privind condiţiile de admitere, serviciile oferite etc.
(2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atât pentru persoanele beneficiare, cât şi pentru angajaţii serviciului social şi. după caz. pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentanţii legali/convenţionali, vizitatori.
ARTICOLUL 2 Identificarea serviciului social
Serviciul social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA”, cod serviciu social 8891 CZ-C-III, este administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, furnizor acreditat conform Certificatului de acreditare scria AF nr.00048 şi funcţionează în sediul situat în mun. Botoşani, str. Ion Pillat nr.28, parter, jud. Botoşani.
ARTICOLUL 3 Scopul serviciului social
Scopul serviciului social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA” este asigurarea accesului copiilor cu tulburări din spectrul autist la educaţie, recuperare şi reabilitare, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de specialitate în scopul dobândirii de deprinderi de viaţă independentă, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii rsicului de excluziune socială, reintegrării familiale şi socio-profesionale, a recuperării complexe, în limitele potenţialului restant al fiecărui copil asistat, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii fiecărui beneficiar.
ARTICOLUL 4
Cadrul legal de înfiinţare, organizare şi funcţionare
(1) Serviciul social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA” funcţionează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale reglementat de Legea nr.292/2011, cu modificările ulterioare, Legea nr.272/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Legea nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de
sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi ale altor acte normative secundare aplicabile domeniului.
(2) Standard minim de calitate aplicabil: Ordinul nr.27/2019 privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale organizate ca centre de zi pentru copiii în familie şi/sau copiii separaţi sau în risc de separare de părinţi.
(3) Serviciul social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA” a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Botoşani nr.82/29.07.2013 şi funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, ca structură a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul şi Adultul cu Dizabilităţi „Sfântul Spiridon” Botoşani.
(4) Programul de activitate al serviciul social ” Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu
TSA” este 7.00 – 20.00, de luni până vineri. Programul de lucru de 8 ore pe zi pentru salariaţii centrului, desfăşurat pe timp de zi, este repartizat astfel: intervalul 7.00 15.00 şi intervalul 12.00
20.00. conform planificării întocmite de şeful de centru şi aprobate de conducerea instituţiei. Ambele intervale orare de lucru sunt obligatorii pentru toate funcţiile existente în statul de funcţii al serviciului social „Centrul de Asistenţă Specializată pentru Copilul cu TSA”.
ROF – Centrul de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA