PERSOANA DE CONTACT: Camelia Popa
ADRESA – NR. TELEFONL Botosani, str. I.C. Bratianu 63 – 0231.535.653 / 0231.983; 119;
Centrul maternal
ARTICOLUL 1
Definiție
(1) Regulamentul de organizare și funcționare este un document propriu al serviciului social Centrul maternal, în vederea asigurării funcționării acestuia cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile și a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informații privind condițiile de admitere, serviciile oferite etc.
(2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atât pentru persoanele beneficiare, cât și pentru angajații centrului și, după caz, pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentanții legali/convenționali, vizitatori.
ARTICOLUL 2
Identificarea serviciului social
Serviciul social Centrul maternal, cod serviciu social 8790 CR-MC-I, este administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, furnizor acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF nr.000484 și funcționează în sediul din mun. Botoșani, str. I.C. Brătianu nr. 63, et. I, municipiul Botoșani, jud. Botoșani.
ARTICOLUL 3
Scopul serviciului social
Scopul serviciului social Centrul maternal este de prevenire a separării copilului de mama/părinții săi, formarea, menținerea și întărirea legăturilor familiale, precum și sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităților parentale.
ARTICOLUL 4
Cadrul legal de înființare, organizare și funcționare
(1) Serviciul social Centrul maternal funcționează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare și funcționare a serviciilor sociale, reglementat de Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările ulterioare, Legea nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicata, cu modificările și completările ulterioare, precum și a altor acte normative secundare aplicabile domeniului.
(2) Standardele minime de calitate aprobate conform Ordinului 81/2019 privind aprobarea standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale organizate ca centre maternale.
(3) Serviciul social Centrul maternal a fost înființat începând cu data de 01.01.2005, sub denumirea inițială Centrul maternal ”Micul Prinț” Botoșani, prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 68 din 23.12.2004, ca urmare a reorganizării Direcției Județene pentru Protecția Drepturilor Copilului Botoșani și a serviciilor sociale existente la data de 31.12.2004, în baza dispozițiilor H.G. nr.1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
(4) Prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșanii nr. 35 din 30.03.2011, serviciul social a funcționat începând cu data de 30.03.2011 sub denumirea ”Centrul maternal”, ca structură a Complexului de servicii de tip rezidențial „Micul Prinț” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Botoșani
ADRESA – NR. TELEFON: Botoșani, str. I.C. Brătianu nr.63, tel:0231.983
ARTICOLUL 1
Definiție
(1) Regulamentul de organizare și funcționare este un document propriu al serviciului social Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, în vederea asigurării funcționării acestuia cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile și a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informații privind condițiile de admitere, serviciile oferite.
(2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atât pentru persoanele beneficiare, cât și pentru angajații centrului și, după caz, pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentanții legali/convenționali, vizitatori.
ARTICOLUL 2
Identificarea serviciului social
Serviciul social Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, cod serviciu social 8790 CR-C-II, administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, furnizor acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF nr.000484, cu sediul în municipiul Botoșani, la parterul imobilului P+1, str. I.C. Brătianu nr.63.
ARTICOLUL 3
Scopul serviciului social
Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență este un serviciu social cu cazare având scopul de a asigura primirea, găzduirea, protecția, creșterea, îngrijirea, asistența medico- socio-psihologică, educarea, socializarea și petrecerea timpului liber pentru copilul (abuzat, neglijat si exploatat) separat temporar de părinții săi, atunci când acesta se afla în pericol iminent în propria familie, familia lărgita sau în familia substitutivă, ca urmare a stabilirii, în condițiile legii, a măsurii plasamentului în regim de urgență până la reintegrarea în familie, plasamentul la o familie substitutivă sau într-o altă unitate de tip rezidențial.
ARTICOLUL 4
Cadrul legal de înființare, organizare și funcționare
(1)Serviciul social Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență funcționează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare și funcționare a serviciilor sociale, reglementat de Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările ulterioare, Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Anexa 2 la
Ordinul Nr.25/2019, precum și a altor acte normative secundare aplicabile domeniului.
(2) Standard minim aplicabil: Standard minim de calitate conform Anexei 2 la Ordinul nr. 25/2019 privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale cu cazare, organizate ca centre de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat sau exploatat.
(3) Procedurile operaționale (de lucru) elaborate de D.G.A.S.P.C. Botoșani conform Anexei 2 la Ordinul nr.25/2019 privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale cu cazare, organizate ca centre de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat sau exploatat, fac parte integrantă din prezentul Regulament de organizare și funcționari
(4) Serviciul social Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență a fost înființat începând cu data de 01.01.2005, prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 68 din 23.12.2004 care a intrat în vigoare, ca urmare a reorganizării Direcției Județene pentru Protecția Drepturilor Copilului Botoșani se a serviciilor sociale existente la data de 31.12.2004, în baza dispozițiilor H.G. nr.1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
Prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 35 din 30.03.2011, serviciul social funcționează ca structură în cadrul Complexului de servicii de tip rezidențial „Micul Prinț”, sub denumirea „Centrul respiro și de primire a copilului în regim de urgență”. Prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 59 din 30.04.2014, denumirea „Centrul respiro și de primire a copilului în regim de urgență” se modifică în „Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență”, serviciul social funcționând în continuare ca structură a Complexului de servicii de tip rezidențial „Micul Prinț” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
ROF -Centrul de primire a copilului în regim de urgenta
TELEFONUL COPILULUI
ARTICOLUL 1 Definiţie
(1) Regulamentul de organizare şi funcţionare este un document propriu al serviciului social TELEFONUL COPILULUI. în vederea asigurării funcţionării acestuia, cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile şi a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informaţii privind serviciile oferite.
(2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atât pentru persoanele beneficiare, cât şi pentru angajaţii serviciului social şi, după caz. pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentanţii legali/convenţionali.
ARTICOLUL 2 Identificarea serviciului social
Serviciul social TELEFONUL COPILULUI face parte din Complexul de servicii de tip rezidenţial „Micul Prinţ” Botoşani, este administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, furnizor acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF nr.000484 şi funcţionează în mun. Botoşani, str. I.C. Brătianu nr.59. la parterul imobilului P+l, jud. Botoşani.
ARTICOLUL 3 Scopul serviciului social
TELEFONUL COPILULUI este un serviciu de comunicare la distanţă. în scopul semnalării riscurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului şi asigurării intervenţiilor de urgenţă.
ARTICOLUL 4
Cadrul legal de înfiinţare, organizare şi funcţionare
(1) Serviciul social TELEFONUL COPILULUI funcţionează cu respectarea prevederilor cadrului general dc organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, reglementai de Legea nr.292/2011 a asistenţei sociale, cu modificările ulterioare. Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a altor acte normative aplicabile domeniului.
(2) Standard minim aplicabil: Standard minim de calitate conform Modulul III, Standardul 10, din Ordinul nr.27/2019 privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale, organizat ca Telefonul Copilului.
(3) Serviciul social a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Botoşani nr.l58 din 27.07.2022 în structura Complexului do servicii de tip rezidenţial „Micul Prinţ” Botoşani din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani.